Search
Close this search box.

Schildkliercyste door kankerdiagnose van vriend

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Hallo Helmut,

ook ik heb vandaag (eindelijk) eens de tijd genomen en mijn verhaal op papier gebracht.

Het gaat om mijn eerste geval, waaraan ik de Germanische Heilkunde bij mijzelf kon ervaren.

Het was in het voorjaar van 2003, ik (rechshandige man) kende de Germanische Heilkunde op dat moment nog niet.

Het ging mij goed en ik had geen klachten, tot ik op een morgen mijn hals rechts aftastte, omdat ik een lichte druk voelde. Bij het aftasten bemerkte ik een kogelvormige verharding, die ongeveer een diameter van 1 cm had. Ik verstarde en tastte de plaats nogmaals af. Met elke aftasting werd de angst en de pijn groter.

ik was zo veronzekerd, dat ik nog binnen 30 minuten mijn huisarts opbelde en om een afspraak vroeg. Bij de echo werd vastgesteld dat het een schildkliercyste was. Naast deze grote cyste stelde hij nog vele kleine cysten vast. Bovendien liet hij een schildklierscintigram maken, die de diagnose van de echo bevestigde.

Enkele dagen later ging de cyste weer weg, in ieder geval zo ver, dat ik niets meer kon voelen. ik kreeg schildklierhormoontabletten (L-thyroxine Henning 75 / dagelijks een halve tablet) voorgeschreven, die ik regelmatig moest nemen en ook nam. Bovendien werd er in de daarop volgende 2 jaar om de 6 maanden de bloedwaarden gecontroleerd en een echo gemaakt om het verloop te controleren. De volle 2 jaar had de aanvankelijk grote cyste op de echo een grootte van ongeveer 4 mm in diameter. De bloedwaarden waren ook altijd exact binnen de norm, dit dankzij de tabletten, zo verzekerde de arts mij (op dat moment geloofde ik hem nog).

Vervolgens hoorde ik een voordracht van jou (herfst 2004) en hield mij vervolgens bezig met de Germanische Heilkunde.

Toen ik na enige tijd geloofde dat de Germanische Heilkunde juist zou kunnen zijn, schoot mij mijn cyste weer te binnen en de tabletten die ik altijd nog dagelijks slikte. Nu wilde ik het zeker weten: klopt de Germanische Heilkunde of klopt ze niet. Dus ging ik op zoek naar mijn conflict.

Het duurde lang tot ik had gevonden wat het conflict was. Eigenlijk heb ik het niet alleen gevonden. Ik leerde omstreeks deze tijd ook een natuurgenezer kennen die de Germanische Heilkunde kende en toepaste.. hij heeft mij een beetje op weg geholpen om mijn conflict te vinden.

Pas door zijn toelichting klikte het bij mij opeens en ik herinnerde mij een situatie die precies bij dit geval, dat dr. Hamer in zijn tabel (1 Ra li – schildkliercyste / onmachtigheidsconflictmij zijn de handen gebonden, ik kan niets doen) beschrijft, past:

Ik kreeg een telefoontje van een vriend die mij vertelde, dat een goede bekende kanker had! Zoals ik nu weet had dat telefoontje en de uitspraak: “Hij heeft kanker!” mij vol getroffen. Aan de situatie kan ik mij nog zo goed herinneren alsof het gisteren was gebeurd. Ik weet nog dat ik in de woonkamer voor de bank stond toen ik het gesprek aannam. Het had mij regelrecht mijn stem genomen. Ik kon een tijd lang geen woord uitbrengen. Ik was geschokt. Ik zou hem zo graag geholpen hebben en kon niets voor hem doen. Dagenlang kon ik alleen aan de vriend denken, mijn gedachten waren constant bij hem.

Ongeveer 6 weken na zijn operatie kon hij zijn werk weer opnemen en het ging hem ook weer heel goed, wat voor mij ook een hele opluchting was.

Het enige dat ik nu nog niet wist, was of het telefoontje en het ziekteverloop van mijn vriend in tijd overeenkwam met mijn cyste. Als ik achteraf het tijdsverloop van de conflictschok, conflictoplossing en de cyste (die kwam nadat hij weer ging werken) beschouwde, moest ik vaststellen dat het precies zo was zoals dr. Hamer het beschrijft.

De tabletten heb ik toen natuurlijk gestopt en ik heb nog enkele keren mijn bloed laten controleren. Ook nu was tot grote verbazing van mijn arts het bloedbeeld in orde. Sindsdien heb ik mijn arts niet meer gezien.

Zo werd uit geloven dat de Germanische Heilkunde klopt, WETEN dat de Germanische Heilkunde klopt.

Ik dank dr. Hamer en jou, Helmut hartelijk.

Vele groeten,

Jürgen Kirsch

Viva la medicina segrada!


Opmerking van H. Pilhar:

Is het niet prachtig om te begrijpen hoe ons lichaam functioneert?

We leven een leven lang in ons lichaam en weten niet hoe neurodermitis, migraine, de allergieën enz. ontstaan en hoe ze weer verdwijnen. Dat verklaart ons de Germanische Heilkunde van Dr. Hamer. De Germanische is zuivere biologie: men hoeft haar niet te ‘geloven‘, men kan ze ervaren, zoals Jûrgen ons hier heel mooi bericht. Eigenlijk zou men de Germanische al op school bij moeten brengen. Eigenlijk behoort dit weten tot de algemene opleiding.

Nemen we eens aan, dat we het weten van de Germanische al op school in de biologieles hadden geleerd. We zouden dus de diagnosetabel en vele, vele voorbeelden kennen: bij veel speciaalprogramma’s hebben we in de eerste dagen of weken de eerste symptomen. Op basis van ons weten van de biologische samenhangen zouden we dan ook de oorzaak tot deze symptomen weten, dus de conflictinhoud. En dan zouden we het conflict (hoog-acuut dramatisch, isolatief ervaren, donderslag bij heldere hemel) nog vers in het geheugen liggen, want DAT WAS PAS EEN PAAR DAGEN OF WEKEN GELEDEN GEBEURD!

Achteraf is het vaak een speurders meesterwerk om de oorzaak, dus het conflict te vinden. Nemen we eens aan, dat u een chronisch verloop van een speciaalprogramma al sinds meerdere jaren hebt lopen: zoekt u maar eens dit conflictieve ogenblik van jaren geleden! Dat is vaak bijna onmogelijk! Maar het conflict moet worden gevonden, want die is de oorzaak! Pas als we het conflict kennen, dan weten we wat er gedaan moet worden!

Niemand kent onze psyche en ons orgaanniveau beter als wijzelf. We zouden dan weten: sinds deze gebeurtenis (conflict) hebben we dit symptoom! En met het weten van het conflict zouden we dan de oorzaak hebben! En: een gevaar herkennen is een gevaar vermijden! We zouden dan weten wat we zouden moeten doen: dit probleem moet definitief worden opgelost. Meestal handelt het zich bij de symptomen al om de genezingsfase. We zouden dan daardoor heel doelgericht te werk kunnen gaan en de conflictmassa gering houden en daarmee de genezingsfase. We zouden de sporen makkelijk herkennen, want deze worden bij het conflict (dat we ons nog nauwgezet kunnen herinneren) ingeprogrammeerd. We zouden onszelf uiterst effectief kunnen helpen. Tussen ons en onze gezondheid zou noch een arts, noch een medicijn staan, want in de meeste gevallen hebben geen van beide nodig. We zouden vrij van angst zijn, want we zouden de naam “repelsteeltje” kennen. We zouden geen angst hebben. We weten waarom we het symptoom hebben, zouden weten wat we zouden moeten doen en zouden ook weten hoelang het ongeveer zou gaan duren. We zouden ons volgconflicten en volgkankers besparen. Het weten van de oorzaak is al “het halve werk“!

En: we zouden dan ook weten dat het niet om iets “kwaadaardigs” (religieus bijgeloof) in ons lichaam gaat, maar alleen om een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma, dat ons door Moeder Natuur is gegeven om daarmee het conflict (oorzaak) beter te kunnen oplossen.

De Germanische toe te passen wil zeggen – afgezien van de noodzakelijke legaliteit, om zonder paniek en in alle rust te kunnen herstellen en afgezien van de noodzakelijke noodgeneeskunde van geval tot geval – dat zich de patiënt verstandig gedraagt! De beste therapeut helpt iemand niet, als hij het zelf niet heeft begrepen.

Maak de Germanische tot uw hobby! Ze is misschien moeizaam te leren, maar dat zijn andere thema’s ook (bv. talen, software, koken, naaien …). De Germanische verklaart jullie, hoe jullie lichaam functioneert. Jullie leren jezelf beter begrijpen. Haar te leren is misschien onspectaculair, maar uiterst efficiënt! Jullie kunnen daardoor jezelf helpen, jullie kinderen en verwanten!

Let wel: niemand was bij jullie conflict, niemand kan jullie leven leven (conflict oplossen) en niemand kan jullie genezen (genezen kan alleen het lichaam zelf). En ik kan jullie beloven, dat jullie in je verdere leven met grote waarschijnlijkheid nog een of ander conflict zullen lijden. Zo is het leven nu eenmaal!
Als jullie de Germanische hebben begrepen, dan zullen jullie zelf een enorme ‘bijwerking’ vaststellen: JULLIE HEBBEN GEEN ANGST MEER!

De Germanische is de geneeskunde van de vrijheid!
Dr. Hamer bedankt!

Met vriendelijke groet,

Helmut Pilhar

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.