Search
Close this search box.

Neusbijholte-ontsteking genezen

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

In 2013, toen ik op bezoek was bij mijn beste vriend in Freiburg, kreeg ik een ernstige neusbijholte-ontsteking (sinusinfectie, conflict opgelost = begin van de genezingsfase). Ik had het de volgende ochtend als ik wakker werd. Ik moet toen 16 jaar zijn geweest.

Ik heb toen de eerste week met ernstige symptomen doorgebracht en toen ik thuiskwam (Beieren), ben ik meteen naar de dokter gegaan. Hij raadde me aan om eerst 1 week antibiotica te nemen, wat ik deed (sympathicotone medicatie, die de genezingsfase met 1 week vertraagde).

Toen het nog steeds niet beter werd, gingen we met mijn moeder naar de KNO-arts. Ze zei dat ik nu elke 2 weken een acupunctuurinjectie in de zijkant van mijn neusholte moest krijgen. De eigen bijdrage was €17,50 per injectie.

Eenmaal thuis gekomen, dacht ik bij mezelf: “Dit kan het toch niet echt zijn!”

Toen herinnerde ik me de video over de 5 biologische natuurwetten die ik ooit op YouTube had gezien en ik deed wat onderzoek online. Toen werd alles me duidelijk! Ik las in een online encyclopedie dat de oorzaak van het conflict bij sinusitis was “ik kan dat niet ruiken, het past niet bij mij en/of fysieke aanval” en dat de huidige symptomen aangeven dat ik eigenlijk al in de natuurlijke genezingsfase zit en het conflict is opgelost.

En zo was het ook werkelijk. Op carnavalsavond was er een bal van de brandweer waar ik met mijn vrienden naartoe ging. Ik danste daar waarschijnlijk met het verkeerde meisje (de ex-vriendin van een jongen die mij helemaal niet mocht) en tegen het einde van het bal duwden zijn 3 neven/kennissen me de garderobe in, één duwde me tegen het kledingrek zodat we allebei vielen en hij vervolgens op mij insloeg.

Ik was in shock en weerde mij alleen maar. Toen stopten ze en gingen weg. (Ik vertelde het mijn vriend en belde de politie. Uiteindelijk kwam er een rechtszaak en kreeg ik een schadevergoeding van hem. Maar dat was allemaal veel later, na de sinusitis).

Deze schok was dus de aanleiding voor de actieve fase, die ongeveer 2 weken duurde. In mijn hoofd (psyche) draaide alles om vechtsporten en trainen zodat zoiets me niet nog eens zou overkomen. Ik had weinig eetlust, koude handen, met andere woorden de typische conflictactieve symptomen.

De oplossing voor het conflict was dat ik mijn beste vriend en zijn familie, die als een tweede familie voor me waren, opzocht in Freiburg, ver weg van het “xenofobe Beieren in de Oberpfalz” (mijn ouders komen uit Rusland en mijn beste vriend is Amerikaan).

Ik voelde me daar veilig en geborgen (Geen Beier kan me aanvallen). Conflict opgelost en ik had de volgende dag sinusitis.

Nu ik me dit allemaal realiseerde en rekening hield met het feit dat ik al 1 week antibiotica slikte, berekende ik dat de symptomen binnen een week tot 10 dagen vanzelf zouden moeten verdwijnen. En dat is precies wat er gebeurde! De sinusitis ging vanzelf weg!

Ik kan me niet voorstellen wat er gebeurd zou zijn als ik antibiotica of zelfs deze KNO-acupunctuurinjecties was blijven nemen. Ik zou waarschijnlijk weer in de actieve fase van het conflict terecht zijn gekomen door hun sympathicotone (d.w.z. “stimulerend”) effect, in plaats van in de vagotone genezingsfase te blijven en mijn lichaam zichzelf te laten genezen. Dit zou waarschijnlijk hebben geleid tot chronische en aanhoudende sinusitis en afhankelijkheid van artsen en geneesmiddelen, zonder echte hoop op blijvende verbetering.

Dit doet me afvragen wie de echte charlatans zijn (bewust of onbewust). Mensen kunnen zeggen wat ze willen over de Germanische heilkunde. Voor mij is het het echte werk en uiteindelijk gaat het om het resultaat. En als de 5 Biologische Natuurwetten betere resultaten opleveren in mijn leven, dan kan het me niet schelen wat de maatschappij en de media zeggen. Er zijn in het verleden veel paradigmaverschuivingen geweest in de geneeskunde en ik ben blij en dankbaar dat ik deel mag uitmaken van de volgende paradigmaverschuiving.

Samengevat:

  1. symptoom vaststellen en “diagnosticeren” wat er is.
  2. identificeer de oorzaak van het conflict
  3. als het al in de genezingsfase zit, laat het dan genezen en vermijd sporen
  4. als het conflict nog actief is, los het dan zo realistisch mogelijk op
  5. sluit de academische geneeskunde niet volledig uit, maar gebruik ze verstandig voor jezelf

Met dit in gedachten hoop ik dat dit ervaringsbericht sommigen van jullie zal helpen, net zoals sommige ervaringsberichten hier mij hebben geholpen.

Groeten en het allerbeste
Robert W.

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.