logo academie krokus met blad
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Neusbijholteontsteking (sinusitis) sinds de jeugd

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Geachte heer Pilhar,

Jarenlang wilde ik u al verschillende ervaringsberichten schrijven en nu is het dan eindelijk zo ver.

Hier is een ervaringsbericht:

Ik heb bijneusholteontsteking gehad sinds ik een tiener was. Het was soms meer en soms minder sterk, maar ik kreeg van alle doktoren uitstekende antibiotica. Vanaf mijn 22ste woonde ik alleen en verhuisde ik naar Berlijn voor een stage en vanaf dat moment werden mijn bijneusholteontstekingen steeds vaker en erger, ongeveer 6 keer per jaar – dat wil zeggen chronisch. Ik ben bij veel doktoren geweest die mij allemaal alleen antibiotica voorschreven en die ik bij elke nieuwe ziekte 10-14 dagen zou moeten innemen (gemiddeld waarschijnlijk 65 dagen per jaar met antibiotica). Toen een ‘goede’ KNO-arts een uitstrijkje van mij nam om te kijken tegen welke antibiotica de bacteriën resistent waren, kwam voor mij de schok. De bacteriën waren resistent tegen alle gangbare antibiotica. Voor het eerst in mijn leven begon ik mezelf te informeren en na een tijdje kwam ik de Germanische Heilkunde tegen. Dat was het enige logische concept, zonder uitzonderingen.

Ik ben linkshandig, mijn linker neusbijholte was altijd het probleem – betekent aan de partnerzijde. Ik kocht verschillende boeken en bestudeerde ze, maar ik kon mijn conflict niet vinden. Ik heb het met niemand besproken, want iedereen aan wie ik de aanpak wilde uitleggen, heeft me voor gek verklaard en/of me uitgelachen. Vele maanden later werd ik ’s ochtends wakker en kende ik mijn conflict – het was FIFA, een computerspel. Ik heb regelmatig met vrienden het computerspel FIFA gespeeld en sinds ik naar Berlijn verhuisde en niet meer zo’n grote groep vrienden had, speelde ik veel vaker en was ik ontzettend geërgerd, als ik beter was en ondanks dat een spel had verloren. Ik behoorde internationaal tot de top 2% in de hoogste klasse online en elk verlies kon tot degradatie leiden. Het intens gevoelde conflict verklaart ook enkele vernietigde spelconsolen. Ik was woedend als ik beter had gespeeld en toch verloor.

Ik heb sinds die dag geen FIFA meer gespeeld. Het is 7 jaar geleden en ik heb al 7 jaar geen antibiotica gebruikt. Ik krijg nog steeds af en toe een sinusitis als ik bijvoorbeeld met iemand ruzie heb, maar nooit erg. Het is vooral heel geruststellend om te weten waarom de symptomen optreden en om niet langer op een arts te hoeven vertrouwen. Met de kennis van de Germanische heb ik al een aantal mensen kunnen helpen.

Mijn grootste dank gaat natuurlijk uit naar de dr. Hamer, maar natuurlijk ook naar u, mijnheer Pilhar. Deze kennis heeft ons aller leven beïnvloed. Misschien zie ik u in Paraguay. Dank u voor uw werk en God zegene u.

Een hartelijke groet uit Berlijn
IA.


Opmerking:

Deze computerspelletjes! Ik ind ze vrezelijk. Des te groter is mijn respect dat onze vriend van deze last af is. Ook al was hij een beroemdheid. Gefeliciteerd.

Dit ervaringsbericht is een mooi voorbeeld van een hangende genezing over sporen. Het stonk hem ooit vreselijk toe dat hij verloor bij dit spel en het spel zelf heeft zich als spoor geprogrammeerd.

In de actieve fase zweert het plaveiselepitheelslijmvlies en is het droog, wat niet noodzakelijkerwijs merkbaar is. In de exsudatieve genezingsfase wordt het onder afscheiding van vocht, zwelling en pijn weer opgevuld. Toen hij dit spel speelde, was hij conflictactief. Als hij niet speelde, was hij in de genezingsfase.

In Berlijn speelde hij vaker en daardoor werden de symptomen van de genezingsfase erger. Totdat hij de oorzaak inzag en stopte met spelen. En het symptoom was verdwenen. Geweldig, is het niet?

  • Kosten van deze therapie: geen
  • Bijwerking van deze therapie: geen
  • Dankbaarheid: groot
thumbnail ervaringsberichten volwassenen

Gerelateerde berichten

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.