Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op deze pagina volgt een kort overzicht van de mogelijke verschillende conflictverlopen bij een SBS.

monocyclisch conflictverloop

Hamers Kompas
Hamers Kompas

Het conflict vindt een definitieve oplossing. [De slechte schoonmoeder (cliché) sterft!] Aan het einde van de genezing is de patiënt gezond. In de genezingsfase werd de hele conflictmassa afgebouwd. Er is geen verdere conflictmassa. Aan het einde van de genezing is de patiënt gezond. Een eenmalig proces.

polycyclisch conflictverloop

Polycyclisch conflictverloop
Polycyclisch conflictverloop

Het conflict is niet definitief opgelost. [Boze schoonmoeder komt op bezoek!] Terugval komt steeds weer voor bij sporen, die ook weer genezen als men ‘van’ het spoor komt.

Er zijn altijd symptomen van de genezingsfase van het respectievelijke SBS (bijv. voorjaarsallergie voor pollen, lactose-intolerantie, lumbago, epilepsie …).

Er is geen conflictmassa tussen de cycli. Je bent tussen de cycli helemaal gezond en blijft dat totdat je weer een recidief hebt.

Of je lost het conflict definitief op en daarmee de sporen, of – indien niet mogelijk – je vermijdt de sporen (wat elke allergielijder probeert te doen).

hangende genezing

hangende genezing
hangende genezing

Het conflict kan niet definitief worden opgelost. [Boze schoonmoeder woont aan de overkant van de straat!] Zelfs voordat de genezing ten einde loopt, treedt er een terugval op door sporen.

De symptomen van de genezingsfase van het respectievelijke SBS zijn constant aanwezig (bijv. neurodermitis, Parkinson, chronische leukemie …).

Er is nauwelijks conflictmassa.

Het conflict dient definitief te worden opgelost, dan komt de laatste genezingsfase tot een einde en geneest u.

In het geval van de SBSen (klier- en klierachtig weefsel) die door de oude hersenen worden aangestuurd, kan het oorspronkelijke weefsel wegsmelten in een hangend genezingsproces.

Bij een tuberculeuze hangende genezing kan men vermageren door het verlies van eiwit en sterven door cachexie. Rond de eeuwwisseling werd tuberculose ook wel ‘de ziekte van arme mensen’ genoemd, omdat ze zich geen eiwitrijk dieet konden veroorloven.

Bij het hersenmerg gestuurde SBSen  is het bindweefsel aan het einde van het genezingsproces dikker dan voorheen, wat ook de biologische zin is (luxegroep). Bij een hangende genezing wordt het bindweefsel dikker en dikker.

hangend actief conflictverloop

hangend actief
hangend actief

Het conflict blijft actief, mogelijk getransformeerd, maar je kunt er oud mee worden. U heeft zich naar uw conflict geschikt. [Slechte schoonmoeder leeft in het huishouden!]

De actieve symptomen van het respectievelijke SBS zijn altijd aanwezig (bijv. diabetes, MS, tinnitus, angina pectoris …).

De conflictmassa wordt voortdurend opgebouwd. Een oplossing voor het conflict is daarom misschien niet aan te raden, aangezien de genezingsfase dat wel eens dodelijk kan eindigen.

uitputting

uitputting
uitputting

Het conflict blijft actief en kan niet naar beneden worden getransformeerd. Men sterft door vermagering (cachexie). [Slechte schoonmoeder leeft in het huishouden!]

hangende crisis

hangende crisis
hangende crisis

Je kunt als het ware ‘vastlopen’ in een crisis op sporen, b.v. bij spasticiteit. [Slechte schoonmoeder …?!]

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.