Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schurftsymptomen en huidparasietuitslag

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Dit is een uitstekend praktijkvoorbeeld en observatie met betrekking tot de aanwezigheid van ‘huidparasietenuitslag’ en schurftsymptomen bij hangende genezing van de opperhuid.

Het volgende is mijn ervaring met SBS op de opperhuid met schurftmijten.

Mijn moeder lijdt aan dementie en wil voortdurend naar huis, naar haar ouders. Ik zorg 24 uur per dag voor haar, maar in juni vorig jaar moesten we haar voor een maand onderbrengen in een zorginstelling. Ik belde mijn moeder dagelijks, praatte met haar en bezocht haar regelmatig. Volgens het verplegend personeel riep mijn moeder ’s nachts om mij.

Nadat we mijn moeder in augustus weer thuis hadden gebracht, merkte ik dat ze uitslag had, vooral aan haar linkerkant: linkerdij, linkerbuik, onderrug. En het jeukte en ze krabde constant. Eerst vermoedde ik een reactie op haar wegwerpondergoed, zweten of allergieën. Toen drong het tot me door dat het een opgelost scheidingsconflict was. De uitslag aan de linkerkant duidde op een scheidingsconflict met mij als haar dochter (mijn moeder is rechtshandig).

De uitslag ging gepaard met pyodermie (purulente haarden op het lichaam, tussen de vingers, voornamelijk op de linkerhand). De dermatoloog stelde scabiëssymptomen vast (in de conventionele geneeskunde wordt scabiëssymptomen beschouwd als een besmettelijke huidziekte die wordt gekenmerkt door jeuk en kleine rode vlekjes, veroorzaakt door de jeukmijt), wat voor mij een complete verrassing was.

Zonder bang te zijn voor besmetting, behandelde ik mijn moeder volgens het advies van de arts (de dosering was echter gespecificeerd voor kinderen). Ik verschoonde al haar ondergoed zoals gewoonlijk, maar ik deed geen extra behandeling, geen desinfecteren, niet koken. Omdat het alleen de scheidingsconflicten van mijn moeder waren, legde ik de feiten uit aan mijn familie en verwees naar de getroffen moeder-kind kant als bewijs.

In eerste instantie nam de huidparasitaire uitslag na behandeling af en verdwenen de puisten, maar de jeuk over haar hele lichaam bleef. Dit is typerend voor schurft, dus ik wachtte tot het overging door de huid van mijn moeder gewoon te hydrateren en te verzachten.

Maar drie weken later, in september, toen dezelfde symptomen weer op de huid van mijn moeder verschenen, kregen mijn man en ik ook jeuk. Ik onderzocht mezelf en mijn man en vond individuele schurftplekken. Ik verloor het vertrouwen. Dit verbrijzelde al mijn zelfvertrouwen en mijn begrip van de Germanische Heilkunde. Ik begreep niet hoe dit kon.

Maar na het zoeken en verzamelen van informatie in de chatroom van Telegram, concludeerde ik dat ‘parasieten’ niet zomaar gebeuren. Onbewust leek de theorie van parasitaire infectie me echter nog steeds reëel. Infectie door schurftmijten paste niet in de 4e biologische natuurwet. Hoewel het voorbeeld van de Drosophila vliegen voor de hand lag.

We hadden geen tijd om erover na te denken (we hadden eind september een grote familiebijeenkomst waar veel mensen waren uitgenodigd). Toen ik me realiseerde dat ik er niet in slaagde om het scheidingsconflict van mijn moeder te verklaren, begonnen we snel onszelf en alle oppervlakken in huis te desinfecteren. Oppervlakken, vloeren, toonbanken, deuren, bekleding, etc., de was koken, met stoom strijken, acariciden spuiten, en ga zo maar door. Inclusief en profylactisch ook mijn tienerzoon, hoewel hij geen schurftsymptomen had.

Tegelijkertijd waren er de voorbereidingen voor de festiviteiten, veel dingen die gedaan moesten worden, en dit alles terwijl mijn moeder constant mijn aanwezigheid opeiste.

In gedachten zei ik hallo tegen mijn al hypertrofische (overweldigde) linker hartspier (ik ben linkshandig). Een paar dagen voor de familiebijeenkomst bleek uit een afspraak bij de dermatoloog dat de schurft verdwenen was. Wat overbleef was ‘postschurftdermatitis’.

Ik haalde opgelucht adem! Onze familiebijeenkomst kon doorgaan. Maar ons geluk duurde niet lang. Na nog eens drie weken, in oktober, begonnen dezelfde symptomen op te treden bij mijn moeder en ook bij mij en mijn man. Alleen waren het nu geen jeukende plekken meer zoals de eerste keer, maar een uitslag die leek op insectenbeten.

We hadden dag en nacht ondraaglijke plaatselijke jeuk en dan verschenen er kleine knobbeltjes direct onder de vingers, vaak in paren. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Wat was de DHS, zowel die van mij als die van mijn man?

De verantwoordelijkheid en angst voor mijn moeder maakte me depressief. Ik las dat sommige mensen jarenlang worstelen met de symptomen van schurft. Ze richten steungroepen op om hun ervaringen te delen en gebruiken verschillende methoden om het te bestrijden. Bij oudere mensen kan een absurde ziekte als schurft zelfs fataal zijn door het falen van de organen. Mensen wisselden van dokter, programma en medicatie en gingen zelfs naar de dierenarts, maar geen enkel succes duurde langer dan een paar weken. Ik was bang dat onze mijten zich aan alles hadden aangepast, net als kakkerlakken.

Ik probeerde contact te maken met mijn moeder om haar hangende scheidingsconflicten op te lossen door haar te knuffelen. Maar toen ik dagelijks vochtinbrengende crème over haar hele lichaam smeerde, schreeuwde ze en vocht ze terug.

Ik wendde me tot Natalie, mijn lerares en mentor, en ook tot Oleg voor hulp. We zaten duidelijk op het verkeerde spoor en de enige manier om de scheidingsconflicten op te lossen was door meer lichamelijk contact. Maar dat leek me niet effectief, omdat mijn moeder met haar dementie ons alleen maar bezocht en altijd terug wilde naar haar ouders.

Bij mezelf beginnen werkte ook niet. Wanneer was het DHS – het scheidingsconflict? Misschien had het te maken met de diagnose van mijn moeder of de steeds terugkerende situaties, zoals hygiëneprocedures met mijn moeder, die ik soms tegen haar zin moest doen.

Mijn man maakte zich ook zorgen om mij omdat hij mijn nerveuze toestand zag. Toen wilde ik me bewust losmaken van deze mijten. Ik probeerde met ze te onderhandelen door te zeggen: “Bedankt voor je werk; je kunt terugkeren naar je oorspronkelijke vorm” als het echt een geval van pleomorfisme was.

Het huis zag eruit als een treinstation waar dingen hermetisch verpakt waren in grote zakken die het zouden uithouden tot de mijten zouden sterven. Maar het bleek dat de ‘boze’ mijten niets van dit alles veroorzaakten.

Als mijn moeder na het scheidingsconflict met mij aan het genezen is, dan is het nodig om dit scheidingsconflict echt op te lossen en er geen grapjes over te maken. Ook al wil mijn moeder voortdurend naar huis, haar scheidingsconflict is niet met haar ouders maar met mij.

Het begin van ons epos begon met mijn moeder en dus begon ik met haar. Ik liet alles vallen en koos een moment waarop mijn moeder stil was en naar een Sovjetkomedie op tv keek. Ik ging naast haar zitten, drukte mezelf stevig tegen haar linker (moeder/kind) zijde en bleef zo een halve dag zitten. Ik streelde haar, kneep haar, knuffelde haar, kuste haar en masseerde lichtjes haar benen, armen en rug.

Natuurlijk had ik al eerder met mijn moeder geknuffeld en gezeten, maar niet zo vaak als nu en met regelmatige tussenpozen. Maar hier gaf ik haar bewust dit contact terug, waar ze in de zomer een maand van verstoken was geweest. Pas ’s avonds merkte ik dat mijn moeder geen jeuk en geen nieuwe tekenen van schurft op haar huid had. Voor mijn moeder was dit de echte oplossing voor haar scheidingsconflict.

De volgende dag was het duidelijk dat we geen schurftsymptomen meer hadden. Geen jeuk, geen nieuwe huidparasietuitslag en de oude uitslag was verdwenen. Voor mijn man en mij gebeurde de oplossing van het conflict op de een of andere manier automatisch na mijn moeder.

Mijn man had nog wel een tijdje dermatitis, maar zeker geen schurft meer. In de tijd van onze manie om het huis te desinfecteren, was er een incident waarbij hij na het douchen dezelfde broek droeg die ik niet eerder had gewassen en gestreken. Ik reageerde hysterisch dat mijn bovenmenselijke inspanningen misschien wel voor niets waren geweest. Hij loste zijn conflict echter op toen we weer terug waren in het dagelijkse leven.

Maar er was ook een moment van “knikken”, een terugval nadat alle symptomen waren verdwenen. Na een week zonder symptomen zat ik met mijn moeder op de bank en sloeg mijn arm om haar schouders.
Plotseling kwam de gedachte bij me op: “Wat als ze nog een paar parasietenlarven op haar kamerjas had?” Maar ik herinnerde me meteen beter en al na een paar minuten jeukte deze arm en ontdekte ik twee jeukende knobbeltjes tussen mijn elleboog en pols. Ik dacht, “daar gaan we weer.”
Maar toen drong het tot me door dat dit gewoon de genezingsfase was na een minutenlange terugval; ik had mijn spoor geactiveerd met gedachten aan mijten op mijn badjas en dat ik ze kwijt wilde. Dit besef deed me om mezelf lachen en al snel verdwenen deze huidsymptomen.

Omdat we sinds de zomer regelmatig terugvallen, heb ik besloten om voor de zuiverheid van het experiment nog even te wachten en jullie nu pas dit verslag te sturen.

Misschien helpt ons verhaal iemand – ❤️

Commentaar van Natalie

Bedankt voor het delen en voor je moed om de theorie in praktijk te brengen.

Commentaar van GHK Academy

Hartelijk dank voor dit gedetailleerde verslag. Het is moeilijk voor te stellen om zo’n gezinsepidemie mee te maken. Zoals je beschrijft, kun je gemakkelijk van je geloof vallen als de parasieten plotseling andere gezinsleden treffen. Maar zelfs met parasieten is er geen symptoom zonder DHS. Als er een symptoom is, dan moet er altijd een bijbehorend conflict zijn geweest dat in oplossing is gegaan en – zoals in dit geval – via sporen in een hangende genezing wordt gehouden. Geen medicatie en geen zelfhulpgroep kan helpen als het onderliggende conflict niet is opgelost, en zonder kennis van de oorzakelijke context, zonder de Germanische, worden zulke chronische symptomen vaak levenslang behandeld.

In een situatie zoals hier beschreven, is geloven dat de Germanische klopt niet genoeg omdat men snel het geloof verliest en toegeeft aan allerlei conventionele medische psychotherapie. Men heeft echt gedegen kennis nodig om stand te houden en uiteindelijk een echte oplossing te vinden voor het onderliggende scheidingsconflict.
Leer daarom de Germansiche terwijl u gezond bent. Geloof komt snel, maar gaat ook weer snel. Echte kennis komt alleen door jarenlange persoonlijke ervaring en dat kost tijd, maar dat is voor altijd.

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.