Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hooikoorts en allergische bronchiaalastma bij 55-jarige man

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Een man vertelt


Ik ben een man, rechtshandig, 55 jaar oud.

Toen ik 2 jaar oud was, kreeg ik hooikoorts en allergische bronchiaalastma.

Achteraf gezien kwam ik erachter dat mijn ouders in die tijd mentaal en emotioneel uit elkaar waren gegaan (maar een scheiding was voor beiden uitgesloten vanwege hun opvoeding).

De astma werd erger en ging pas helemaal weg toen ik op 12-jarige leeftijd bij de voetbalclub kwam. Gedurende deze tijd (van 12 tot 16 jaar) waren mijn ouders alleen met zichzelf bezig. Dit gaf me veel vrijheid en elke dag na schooltijd tot zonsondergang was ik op het voetbalveld te vinden.

Toen ik 16 was, begonnen mijn ouders zich weer meer met mij bezig te houden omdat ik van school zou gaan en een beroepskeuze moest maken. De astma kwam prompt weer terug.

Vanwege de zeer nauwe banden binnen de familie, bleef de astma mijn constante metgezel, zelfs nadat ik op 20-jarige leeftijd verhuisde.

Toen ik midden twintig was, begon ik de zomermaanden (vanwege de allergie die in het voorjaar begint) door te brengen op Mallorca van mei tot eind september. Elk jaar op de dag dat ik in Mallorca aankwam, verdween de astma (helemaal !!!), op de dag dat ik terugkwam in de herfst was het weer terug. Langzaam drong het tot me door dat niet zozeer de allergenen maar mijn psychische situatie de oorzaak moesten zijn.

Toen ik 30 was, had ik een levenspartner die buitengewoon manipulatief was en me geen goed deed. Om wille van haar en door onze gemeenschappeljke hond kon ik niet meer naar Mallorca. De astma werd chronisch en zo erg dat ik op het punt stond zelfmoord te plegen. Nadat we 2 jaar later uit elkaar gingen werd het langzaamaan beter, maar het bleef.

Toen ik midden veertig was, zag ik de familiebanden los van mijn eigen leven en stelde ik mezelf op de eerste plaats in mijn leven. Sindsdien ben ik gezond.

Had ik hier maar veel eerder van geweten …!

Vriendelijke groeten

Opmerking van HPilhar

Hartelijk dank voor dit ervaringsbericht!

Een heel mooi geval van een spoor! Op Mallorca Astma weg … En een goed voorbeeld van een conflictoplossing! Eenvoudig door de bewustwording, dat de oorzaak inhoudsloos is geworden.

Treffend is ook de laatste zin! Weten maakt vrij!

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.