Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grijze staar door afscheid van collega’s

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Gegroet beste Helmut,

na enig aarzelen zal nu ook mijn ervaringsbericht in zake “Grijze staar” volgen.

Ongeveer 2 jaar geleden, in juni 2006 onderging ik wegens toenemende slechtziendheid en de diagnose “grijze staar” een oogoperatie aan het linker oog.

Het rechter oog was op dat tijdstip ook betroffen, echter minder erg en zou waarschijnlijk 2 tot 3 jaar later eveneens geopereerd worden.

De oogwaarden op dat tijdstip:
Links = min 0,75 (geopereerde oog)
Rechts = plus 2,5 (niet geopereerde oog)

Op 23/09/2008 bezocht ik een opticien vanwege een kapotte bril. Gelijktijdig liet ik een nieuwe oogtest maken, omdat ik vaak de indruk had, dat ik zonder bril beter ver kon zien dan met bril.

De oogtest gaf het volgende resultaat:
Links = min 1,0 (geopereerde oog)
Rechts = plus 0,25 (niet geopereerde oog)

Het verschil aan het rechter, niet geopereerde oog toont een verbetering van het zichtvermogen van 2 dioptrieën, dus de oogsterkte is nagenoeg normaal, terwijl er zich aan het linker oog een lichte achteruitgang laat zien.

Omdat volgens Dr. Hamer de “grijze staar” niets anders is dan een scheidingsconflict (men had eventueel een geliefd iemand uit het oog verloren: uitreden uit het beroepsleven, dood van een bekende…), deze scheiding dan blijkbaar na ongeveer 2 jaar “verwerkt” of te boven gekomen, dan keert ook het oude gezichtsvermogen zonder ingrijpen (operatie) als het ware vanzelf weer terug.

De operatie aan het linker oog zou derhalve niet nodig zijn geweest, men had alleen wat geduld moeten hebben…

Dit verloop bewijst dan wel bevestigt op ‘verbluffende’ wijze de ontdekkingen van Dr. Hamer. Helaas was ik op het tijdstip van de operatie nog niet genoeg bekend met het thema Germanische Heilkunde!!

Concretisering van het conflict:
In augustus 2005 trad ik uit het actieve beroepsleven. Ervoor waren al oudere collega’s met pensioen gegaan. Ik had dus de langjarige, vertrouwde collega’s uit het oog verloren.
Van de laatste van mijn “oude collega’s” moest ik ongeveer een jaar voor mijn eigen uitreden afscheid nemen. Hier moet het tot een conflict gekomen zijn, met als gevolg een vertroebeling van de ooglens en vermindering van het gezichtsvermogen. Na ongeveer drie jaar na mijn eigen uitreding, in september 2008, toonde het niet geopereerde oog bij een nieuwe oogtest nagenoeg normale waarden. Dit verloop bewijst naar mijn mening eenduidig, dat na overwinning (oplossing) van het conflict de oude oogsterkte terugkeert, zonder operatie en andere “ingrepen”. Omdat ik het bovengenoemde verloop ook bij andere mensen heb waargenomen, die eveneens na het uitgetreden uit het beroepsleven een “grijze staar“-operatie hebben ondergaan, zou men er van uit kunnen gaan, dat juist deze ingrijpende gebeurtenis, het met pensioen gaan, de “grijze staar” in deze leeftijdsgroep zo vaak laat voorkomen.

Met vriendelijke groet,

Günter B.


Opmerking van H. Pilhar:

Wat doet de Germanische therapeut (ik ben geen therapeut) eerst, als er een patiënt bij hem komt?

  1. Hij heeft hem een hand. Daarmee herkent hij symphaticotonie (koude handen) dan wel vagotonie (warme, gloeiende handen), dus conflictactiviteit of genezingsfase.
  2. Hij laat hem in de handen klappen (klaptest). Daarmee kent hij de partner- dan wel moeder/kind-zijde van de patiënt.
  3. Hij stelt de hormoontoestand vast (vrouwelijk of mannelijk). Let op: er zijn mannelijke vrouwen en vrouwelijke mannen!

De Germanische therapeut kent de wetenschappelijke diagnosetabel natuurlijk uit het hoofd. Hij kan de organische symptomen duiden.

Bij de grijze staar is er een opgelost ‘visueel conflict’ aanwezig – iemand uit het oog hebben verloren of “Verdwijn uit mijn ogen”. Het zou zich ook om een hangende genezing door sporen kunnen handelen, wat een chronisch verloop tot gevolg zou hebben. De handigheid is hier uitslaggevend, de hormoontoestand is niet van betekenis.

Ik heb Günter opgebeld. Günter is rechtshandig.
Zijn rechter oog is zijn partneroog. De arbeidscollega’s zijn partners. Voor zijn rechter oog klopt zijn ervaringsbericht. Echter niet voor zijn linker oog, want dat is zijn moeder/kind-oog.

Ik kan mij nog ons gesprek herinneren dat we voor de operatie hadden. Hij vertelde mij van een geliefde poes, die kort geleden verdween en niet meer terugkeerde. Ook aan de telefoon meende hij dat het zeker de poes zou kunnen zijn.

Vanzelfsprekend kunnen we ook voor onze geliefde dieren een conflict lijden. Als we voor dit diertje zorgen zoals we dat voor een kind zouden doen, dan bevindt zich dit dier op onze moeder/kind-zijde.

Aanwijzing:
Kort- dan wel verziendheid is eigenlijk de eindtoestand van een opgelost ‘Angst voor een aanval van achteren’-conflict waarbij het een zaak betreft (bijvoorbeeld een examen) en betreft het netvlies (littekenweefsel) en niet de lens.

Door de grijze staar lijkt alles verwaterd, waardoor een bril noodzakelijk wordt.
Als er geen sporen aanwezig zijn, dan moet men bij grijze staar alleen rustig blijven. Moeder Natuur geneest!
Als er sporen aanwezig zijn, dan neemt het een chronisch verloop (hangende genezing) en wordt de grijze staar niet beter, maar slechter en slechter.

Naast het conflict moeten ook altijd de sporen gezocht, gevonden en opgelost of gemeden worden!
Alleen maar niets doen wil nog niet zeggen dat men Germanische Heilkunde praktiseert!

Beste lezer!
Bestudeer de Germanische, maak het tot uw hobby.

Met vriendelijke groet,

Helmut Pilhar

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.