Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luierdermatitis bij een tweejarig meisje

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Vandaag beschrijf ik hoe de vreselijke luieruitslag (dermatitis) bij een 2-jarig meisje werd beëindigd

Een vriend van me heeft een 2-jarige dochter die een hevige uitslag heeft in het hele luiergebied. Zijn vrouw was bij een paar artsen en bracht elke keer verschillende zalven en crèmes mee. Niets hielp en het werd steeds erger.

Toen kwam hij me over het probleem vertellen. Ik vroeg om een foto om een idee te krijgen van hoe de situatie was. Ik heb veel gezien, maar dit was echt erg om te zien. We spraken toen over hoe er thuis mee wordt omgegaan en ik kwam er achter dat de kleine meid geen luier wil.

Ze is echter nog niet zover dat het echt zonder gaat. Oké, thuis zonder is niet het probleem als er wat ‘gebeurt’ kan men het snel verwisselen. Het probleem was meer ’s nachts en onderweg. We zijn toen op weg gegaan en hebben luiers gekocht die je als een onderbroek omhoog en omlaag kunt trekken. En ze zijn ook heel leuk gedrukt. Toen zei ik tegen de vader dat hij het vanaf die avond moest overnemen als het gaat om het klaar maken van de kleine om naar bed te gaan. Ik was toen aan de telefoon met beeldoverdracht en keek mee. Ze draaide zich als een worm toen de luier aan de beurt was en maakte flink stampij.

Vanaf de volgende avond was het anders.

Ik heb hem gezegd, dat als hij haar klaar maakt voor het naar bed gaan en ze weer flink te keer gaat, hij de luier moet verwijderen en haar vragen of ze de luier niet meer prettig vindt. Wil ze echt niet, dan zegt hij oké, neemt de luier en de kleine meid moet hem dan zelf in de emmer gooien. En beide zeggen dan: “We hebben geen luier meer nodig”. Aansluitend trekt hij haar dan de soort ’toverslip’ aan.

Dit deden ze twee weken lang, elke avond gooiden ze samen een luier die niet meer werd gebruikt in de emmer.

In die tijd kon men de uitslag zien verdwijnen. En ze heeft nooit meer uitslag gehad. Het toverslipje was geen luier voor haar en werd ook als onderbroekje in de normale kledingkast bewaard, net als andere onderbroekjes. ’s Avonds was het haar taak om een luier (toverslipje) uit de kast te halen en zelf aan te trekken.

Tovernarij zonder arts of apotheker

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.