Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wetenschappelijke diagnosetabel

Longembolie

HERSENSCHORS = GROTE HERSENEN = BUITENSTE KIEMBLAD = ECTODERM

Hamers Kompas

Longembolie, ulceratie van de kransader van het hart. De kransaderen zijn eveneens afstammelingen van de kieuwbogen en sensorisch verzorgt door de cortex van de grote hersenen. Ulceratie van de kransaderen alsook die van de baarmoederhals en -mond treden bij vrouwen altijd gezamelijk op. Bij mannen betreft het de zaadblaas.

conflict:

  • mannelijk territoriumverlies-,
  • vrouwelijk seksueel frustratieconflict

bij vrouwen:

bij mannen:

zegswijze:

  • het hart breken,
  • bloedend hart,

Hamerse Haard:

HH in het tachycard hartritmecentrum links periinsulair.

bijkomend ook een HH links lateraal in de kleine hersenen als een archaische nest-territorium-component aanwezig is.

actieve fase:

Ulceratie van de kransaderen met lichte angina pectoris

genezing:

A. zwelling van het intima slijmvlies van de kransaderen.

crisis:

2 tot 6 weken later: epileptoïde crisis! (Zogenaamde ‘longembolie‘. Echte ’trombusembolieën’ worden gevonden. Deze zijn echter niet, zoals eerder aangenomen, afkomstig van diepe beenaders, maar van de kransaderulceraties die in de genezingsfase zijn. De kransaders monden uit in de rechter hartboezem. Daar komen ook de ’trombi’ die van de kransslagaderulceratie loskomen. Zij sluiten afzonderlijke longarterietakken af.

Symptomen: epileptoïde crisis (ook rechts hartaanval bij vrouwen), om precies te zijn: pulmonaal embolisch acuut rechter hartinfarct. Het gaat altijd vergezeld met tachycardie, tremoren, een gevoel van vernietiging, kortademigheid, centralisatie, enz.

Therapie: Hoge doses cortison voor de tijd na of tijdens de epileptoïde crisis, die het verschil maakt tussen leven en dood.

LET OP, de werking van de cortisone-injectie duurt maar een paar uur, daarna kan het risico weer even groot zijn als er geen verdere injecties volgen. mogelijk overschakelen op tabletten.

  • Psychisch: vernietigingsgevoel en angst
  • Cerebraal: absence, tachycardie en tachyarrythmie, hartfibraties
  • Organisch: longembolie door losbreken van de genezingskorsten, centralisatie, ademnood, pijn

Biologische Zin:

in de actieve fase

verwijding van de kransaderen

notitie:

Kransaders zijn ook afstammelingen van de kieuwbogen en worden sensibel verzorgt door de hersenschors. Coronaire ulceraties en baarmoederhals-, -mondulceraties gaan bij vrouwen altijd samen. Bij mannen zijn er van nature alleen coronaire veneuze ulceraties.

opmerking van H. Pilhar

De diagnosetabel is uit 2006. Destijds beveelde Dr. Hamer het medicijn cortison aan voor longembolie en hartaanvallen. Het idee was om de sympathicotone werking van cortison te gebruiken om te voorkomen dat de patiënt te diep in vagotonie terechtkwam, om de crisis te intensiveren en zo de genezingsfase te verlengen. Dan – zo de gedachte – zou de patiënt na de crisis gemakkelijker weer in de eutonie komen. Een vlakke curve is gemakkelijker te maken dan een scherpe.

Dr. Hamer is volledig teruggekomen van cortison bij de longembolie en het hartinfarct. Hij ontdekte dat cortison geen puur sympathicotone werking heeft, zoals koffie. De cortison gedraagt ​​zich alsof het conflict recivideert.

hart-kransvaten
hart-kransvaten
Buitenste-Huid-Schema (BHS)
Muil-Slijmvlies-Schema (BHS)
Functie-uitval
Buitenste-Huid-Schema (BHS)
Muil-Slijmvlies-Schema (BHS)
Functie-uitval

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.