Search
Close this search box.

Wetenschappelijke diagnosetabel

Intraductaal borstkanker links

HERSENSCHORS = GROTE HERSENEN = BUITENSTE KIEMBLAD = ECTODERM

Hamers Kompas

Ulceratie van het intraductale plaveiselepitheel, linker borst (in de genezingsfase zg. mamma-ca: borstkanker). Bedoelt hiermee is de ectodermale, epitheliale ulcus van de huidepidermis, die ontwikkelingshistorisch door de tepel langs de melkgangen naar binnen is gegroeid.

conflict:

  • linkshandige: partner-scheidingsconflict. „De partner heeft zich van de borst losgemaakt“.
  • rechtshandige: scheidingsconflict van kind: “Het kind is mij van de borst gerukt“.

Hamerse Haard:

in het sensorische schorscentrum corticaal rechts.

actieve fase:

In der ca-fase ontwikkelen er zich intraductale ulceraties, die een lichte pijnlijk trekken in de borst veroorzaken, verder echter niet worden bemerkt, omdat de “kankerzoeker” naar de “knobbel” zoekt. Als begeleidend symptoom ontstaan kalkresten.

genezing:

De gebruikelijke zwelling van het plaveiselepitheelslijmvlies treedt op in het melkkanaal in het gebied van de ulceratie. Het feit dat secretie ook ontstaat met de zwelling, maar niet kan wegvloeien door het verstopte melkkanaal, leidt tot een min of meer ernstige zwelling achter de tepel (typisch bij intraductale borstkanker). De zwelling kan de gehele borst betreffen zijn of slechts een deel van de borst. Aan het einde van de genezingsfase, waarbij de melk niet is afgekolfd, wordt de borst klein en hard (schrompelt), dit is echter totaal ongevaarlijk.

crisis:

absence

Biologische Zin:

in de actieve fase

De ulcereuze verwijding van de melkkanalen in de ca-fase heeft de Biologische Zin dat wanneer men van het kind of partner gescheiden is, de melk kan wegvloeien in plaats van zich op te hopen in de borst (uier) (uier van de koe “barstends vol”).

notitie:

In de genezingsfase de zogenaamde Mamma-Ca: borstkanker. Hiermee wordt bedoeld de ectodermale, epitheliale ulceratie van de huidepidermis, die historisch gezien is binnengegroeid door de tepel en geïmmigreerd door de melkkanalen.

GEVAAR! Grote complicatie bij Syndroom. Eenvoudige therapie: bij geiten hoeft u de uitpuilende uier maar één of meerdere keren per dag uit te melken. In de menselijke geneeskunde ontbreekt het aan geschikte technologie om zo’n ontstoken, uitpuilende borst leeg te maken, wat bij geiten geen enkel probleem is.

borst
borst
Buitenste-Huid-Schema (BHS)
Muil-Slijmvlies-Schema (BHS)
Functie-uitval
Buitenste-Huid-Schema (BHS)
Muil-Slijmvlies-Schema (BHS)
Functie-uitval

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.