Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chronische verkoudheid wegens rokende collega

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Een echtgenoot schrijft …

Nu ben ik zelf eens getuige van een conflict geweest, dat niet in overdrachtelijke zin is ervaren. Het is precies zo reëel als het in het boek (de tabel) staat beschreven.

Mijn vrouw was vaak verkouden en had allergieën. Het was voor mij dus niets bijzonders als ze weer eens in grote getale zakdoekjes verbruikte.

Toen ze mij op 10 augustus 2004 zei, dat ze een verkoudheid had als nooit tevoren, spitste ik mijn oren. Ik kon me niet voorstellen dat er een nog ergere verkoudheid zou zijn dan een allergieverkoudheid. Ik overdacht welk stinkconflict ze kort daarvoor zou hebben opgelost. Er kwamen echter meerdere mogelijkheden in aanmerking die ik allen toepasselijk achtte. Meerdere conflictinhouden kan echter niet en ik sloot in gedachte af met “onopgelost geval”.

De volgende dag in het bedrijf, waar we naast elkaar werken, zei ze mij: “Hier is het altijd het ergste, het is om gek van te worden.” Ze had het gevoel alsof er een vreemd voorwerp in haar rechter neusholte stak. Haar neus liep aan een stuk door en ze moest steeds niesen.

Nu dacht ik: Wat voor stinkconflict heeft ze op het werk opgelost? De vraag was net zo snel beantwoord als gesteld.

Sinds maanden had een collega ononderbroken cigarillo’s gerookt, waarvan de geur aan uitwerpselen deed denken. Ze klaagde erover, maar niet bij de rokende collega zelf.

Toen deze collega met vakantie ging en beloofde dat hij in die periode het roken zou afleren, trad waarschijnlijk op deze dag de conflictoplossing in. De daarop volgende nacht werd mijn vrouw wakker, omdat ze meende een insect te hebben ingeademd en vanaf toen begon de verkoudheid en het niesen.

Wanneer het conflict precies is ontstaan kunnen we niet meer achterhalen. Haar irritatie over de egoïstische roker was in ieder geval steeds erger geworden., waarschijnlijk totdat het er één teveel was en het geduld op was. De genezingsfase duurde 6 dagen, waarvan de laatste 3 dagen niet meer zo heftig waren.

Wat heeft ons de kennis van de Germanische Heilkunde gebracht? We wisten het WAAROM (welke arts had dat ons kunnen vertellen?) en daardoor oriënteerden we ons in welk deel van de ziektefase mijn vrouw zich op dat moment bevond. We stelden vast, dat het zonder medische of farmaceutische “hulp” in een paar dagen zou kunnen ophouden.

Bernd Rasner

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.