Search
Close this search box.

Sinds 20 jaar kruisallergie

Ervaringsberichten over de Germanische Heilkunde door mensen ingestuurd

Mannelijk, 50 jaar, rechtshandig

Sinds mijn jeugd leid ik aan hooikoorts. Op volwassen leeftijd kwam daar nog eens een medisch vastgestelde zogenaamde ’kruisallergie’ bij. Op een bepaald moment kon ik nagenoeg geen groentesoorten meer verdragen. Zeer heftig was het bij alle koolsoorten of courgettes. Deze gaven krampachtige diarree. Bij peren en appels reageerde ik met het opzwellen van de luchtwegen.

Ik heb vele jaren gezocht naar de oorzaak en ontelbare bezoeken aan de dokter gedaan. Tot ik van de Germanische ervoer. Ik begreep, dat het bij allergieën om een conflict moet gaan en dat allergieën eigenlijk slechts “waarschuwingssystemen” zijn. Dus ging ik op zoek.

Na twee weken en vele gesprekken met mensen die de Germanische hebben verinnerlijkt, ben ik op mijn conflict gekomen.

Ik herinnerde mij het volgende: de allergie met groente begon met bloemkool. Ongeveer 20 jaar geleden heb ik een hele bloemkool in water gekookt, vervolgens met kaas gegratineerd en gegeten.
Uitgerekend bij het laatste stuk valt er een dikke, vette made uit. Ik voelde mij de hele avond en nacht slecht en ik had het liefste overgegeven. Alleen al de gedachte dat die made in het water van de bloemkool dreef en ik reeds de hele bloemkool had gegeten, bezorgde mij buikkramp.

Vanaf deze tijd kon ik geen bloemkool meer eten en bij als ik het deed kreeg ik zware diarree.

Beetje bij beetje kwamen er meer groenten bij, zoals broccoli (die ik op dezelfde wijze bereidde) en andere koolsoorten. Totdat ik na jaren bijna helemaal geen groente meer kon eten zonder buikkrampen te krijgen.

Nu ik mijn conflict had gevonden, bedacht ik mij hoe ik het zou kunnen oplossen.

Ik kocht vervolgens een bloemkool. Deze heb ik in heel kleine stukjes gesneden, zodat ik er absoluut zeker van was dat er geen ‘indringers’ meer in de bloemkool konden zijn. Ik bereidde deze dan weer op dezelfde wijze toe en zei tegen mezelf, dat bloemkool heel gezond is en ik verheug mij erop het te eten, omdat ik bloemkool altijd heel lekker vond.

De bloemkool smaakte kostelijk!

En zie daar, ik had noch krampen, noch diarree.

Ook toen ik enkele dagen erna broccoli heb gegeten, gebeurde er niets meer. Ik probeerde vervolgens alle groentesoorten uit en vandaag kan ik weer alle groenten zonder problemen eten.

Nu ga ik verder op zoek om ook mijn andere “waarschuwingssystemen” op te lossen en hoop dat ik met mijn ervaringsbericht andere mensen kan helpen.

Opmerking van Helmut Pilhar
Hartelijk dank voor uw ervaringsbericht en veel succes met de verdere zoektocht!

Uitloopsporen: Als men op een spoor komt, dan is er een recidief (activatie van het oorspronkelijke conflict) op alle drie de niveaus (orgaan – hersenen – psyche) In de hersenen wordt ook weer de Hamerse Haard zichtbaar. Bij zo een recidief kunnen er nieuwe sporen worden opgeslagen. Met de tijd wordt men steeds allergischer.

Het thema ‘Sporen’ is heel belangrijk! Ik verwijs naar de betreffende studiegroep of dvd.

Vind u het leuk om onze ervaringsberichten te lezen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuwe berichten in uw postvak.

Deel dit artikel op uw sociale media

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.