Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wetenschappelijke diagnosetabel

Pericardkanker links

KLEINE HERSENEN = OUDE HERSENEN = MIDDELSTE KIEMBLAD = MESODERM-OUD

Hamers Kompas

Hartzakje-ca (pericardkanker), linker pericard

conflict:

conflict van een aanval tegen het hart

Voorbeeld: een klap of messteek. Ook psychisch associatief: ‘Je hebt een hartaandoening!’, Of het subjectieve gevoel: ‘Ik heb een hartaandoening’, bij de angina pectoris, het hartaanval, de tachycardie, etc.

Hamerse Haard:

in het midden van de kleine hersenen links

actieve fase:

Mesothelioom van het hartzakje, soms platgroeiende, soms grotere, compacte tumoren (zeldzaam). Pericard mesothelioom, als het al werd ontdekt, werd gezien als een zogenaamde metastase. Veel hartaanvallen zijn ook een DHS voor pericard mesothelioom.

genezing:

Zo weinig als het pericardiale mesothelioom bekend was, zo was de oorzaak van de pericardiale effusie in het verleden ook weinig bekend, bijna altijd verkeerd geïnterpreteerd als ‘hartfalen’. Dit is meestal een recidief van het conflict voor een nieuw pericard mesothelioom. Het pericard is soms in het midden gescheiden. Bijgevolg kan men ook een rechter en een linker pericardiale uitstorting hebben. Als het pericard niet gescheiden is, dan is er een circulaire pericardiale uitstorting of pericardiale tamponnade. De pericardiale tamponade is een van de meest voorkomende (iatrogene) doodsoorzaken. Nadat de tbc is verlopen, vinden we vaak de gebruikelijke kalkafzetting.

crisis:

centralisatie

Biologische Zin:

in de actieve fase

Verdikking van het pericard om een DHS of een gevaar voor het hart (steek of slag) te voorkomen; ook mentaal: ‘Je hebt een hartaandoening’.

notitie:

We onderscheiden een exsudatieve pericardiale uitstorting, die hier ter discussie staat. Er is ook (zie onder botosteolyse – genezing van de ribben of strenum) zogenaamde transudatieve pericardiale uitstorting, die zowel door het periost als door de pleura en in het pericard kan doorzweten (transudatief). De pericardiale uitstorting wordt des te dramatischer wanneer er tegelijkertijd een actief vluchtelingsconflict is (Syndroom).

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.