Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wetenschappelijke diagnosetabel

Miltkanker

HERSENMERG = GROTE HERSENEN = MIDDELSTE KIEMBLAD = MESODERM-NIEUW

Hamers Kompas

Miltkanker, miltnecrose, gaten in de milt, zogenaamde splenomegalie in de pcl-fase.

Milt = grote lymfeklier aan de linkerkant. Na splenectomie (verwijdering van de milt) wordt een aangrenzende paraortale lymfeklier de milt met alle functies (trombocytendepot) van de vorige milt.

conflict:

inbreuk op de eigenwaarde, met bloed geassocieerd

Voorbeeld: onvermogen om te vechten door bloedende, grote wond, bloeding en letselconflict, ook bloedtransfusieconflict. Bloedkanker diagnose conflict (in onze hersenen kunnen we bloedtransfusies niet onderscheiden van bloedingen)

Hamerse Haard:

In het hersenmerg van de grote hersenen aan de rechterkant pariëtobasaal, op het punt waar de milt zijn normale plaats als lymfeklier heeft.

actieve fase:

De milt is eigenlijk een lymfeklier, maar wel een bijzondere. In de ca-fase: miltnecrose en trombocytopenie (verlaagd aantal trombocyten). Meteen met het DHS, dat in de natuur meestal synoniem is met een ernstige, bloedende wond, daalt het aantal bloedplaatjes zeer snel, d.w.z. ze verdwijnen uit de bloedbaan. De biologische zin is om trombose-embolie (bloedstolselembolie) in de bloedvaten te vermijden. In de ca-fase zijn bloedplaatjestransfusies zinloos.

genezing:

Zodra de wond is genezen, stijgen de bloedplaatjes spontaan weer! In de pcl-fase zijn bloedplaatjestransfusies niet nodig. Daarnaast: Bij mensen kunnen bloedtransfusies of de diagnose bloedkanker ook leiden tot DHS, omdat een bloedtransfusie met een bloeding worden geassocieerd. De milt vult de necrose weer op en zwelt sterk op (splenomegalie = goed teken).
Alleen in het geval van ernstige en langdurige bloedconflicten moet een operatie worden overwogen vóór de verwachte massale miltvergroting.

crisis:

centralisatie

Biologische Zin:

aan het einde van de genezingsfase en blijvend

De Biologische Zin is hier zowel de vergrote milt aan het einde van de genezingsfase als – bij wijze van uitzondering – het  biologisch gevoelige trombocytopenie-mechanisme van de periferie in de ca-fase. Evenzo heeft bij het vloeistofconflict de verhoogde bloeddruk in de ca-fase ook zijn Biologisch Zin.

notitie:

Gaten in de milt en de zogenaamde splenomegalie in de pcl-fase. Milt = grote lymfeklier aan de linkerkant. Na splenectomie (verwijdering van de milt) wordt een aangrenzende paraortale lymfeklier de milt met alle functies (trombocytendepot) van de vorige milt.

mesoderm-nieuw

Rechter hersenhelft

Linker hersenhelft

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.