Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wetenschappelijke diagnosetabel

Eierstokkanker rechts

HERSENMERG = GROTE HERSENEN = MIDDELSTE KIEMBLAD = MESODERM-NIEUW

Hamers Kompas

ovariumnecrose (interstitieel = in het tussenweefsel liggend), rechter eierstok. ovariumcyste

conflict:

  • verliesconflict, (kind, ouders, echtgenoot, vrienden, zelfs dieren) door dood of heengaan
  • gemeen, half-genitaal conflict met een man (ook zeer mannelijke vrouw)

Hamerse Haard:

in het hersenmerg van de grote hersenen occipitaal-basaal links, in de directe omgeving van de middenhersenen

actieve fase:

Necrose in de conflictactieve fase wordt meestal niet opgemerkt, tenzij een verkleinde eierstok toevallig onder de microscoop van een histoloog komt. De necroses veroorzaken een onderproductie van oestrogeen en geven onder bepaalde omstandigheden een onregelmatige menstruatie, anovulatoire korte bloeding (bloeding zonder eisprong) of amenorroe (het wegblijven van de menstruatie). In tegenstelling tot de cerebrale, indirect hormoongerelateerde amenorroe bij het seksueel conflict in het relais van de linker hersenschors, kunnen we hier spreken van directe hormonale amenorroe wanneer de HH in het hersenmerg ligt (celafname van de interstitiële oestrogeenproducerende cellen van de eierstok).

genezing:

In de PCL-fase worden, net als in de andere mesodermale grote hersenen gestuurde organen, de necrose opgevuld en aangezien er praktisch geen kapsel van de eierstok is, worden er ovariumcysten van verschillende grootte gevormd die aanvankelijk vloeibaar zijn en later indureren (vrerharden), d.w.z. worden gevuld met hormoonproducerend mesodermaal weefsel. Deze ovariumcysten, vervolgens oestrogeenvormende mesodermaal verharde cysten, werden weer ten onrechte ‘eierstokkanker’ genoemd, zelfs ‘snelgroeiende eierstokkanker’ omdat de oestrogeenvormende mesodermale cellen zich in de aanvankelijk vloeibare cyste hadden vermeerderd.

crisis:

centralisatie

Biologische Zin:

aan het einde van de genezingsfase en blijvend

verhoging van de oestrogeenproductie

  • jonger uiterlijk
  • de ovulatie verbetert en de vrouw wordt sneller zwanger.

notitie:

Aan het begin van de genezingsfase is de cyste van de eierstokken overal in de aangrenzende organen vastgegroeid, wat verkeerd werd geïnterpreteerd als ‘invasieve groei’. Dit was eigenlijk alleen te wijten aan het feit dat de grote cysten zichzelf van bloed moesten voorzien vanuit de omgeving. Zodra de eigen bloedtoevoer (ovariumcyste slagader en ader) verzekerd is, laten de verklevingen zich weer los. De cyste vormt een stevig, grof kapsel, zodat deze bij mechanische ingreep gemakkelijk operatief kan worden verwijderd. De verharde cyste produceert geslachtshormoon. Een bijzonder interessant fenomeen is de zogenaamde endometriose, die volgens het leerboek altijd oestrogeen produceert, wat tot op heden nog niet is verklaard. Ze zijn het gevolg van een gesprongen ovariumcyste (Syndroom) waarvan de reeds gevormde vaste delen in de buikholte zijn gelopen. Daar groeien ze, zoals we ons dat vroeger hadden voorgesteld als zgn. ‘metastasen’. Ze vormen daar als gevolg van de 9 maanden durende celdelingsspurt nieuwe ovariumcysten.

baarmoeder
baarmoeder
mesoderm-nieuw

Rechter hersenhelft

Linker hersenhelft

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.