Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wetenschappelijke diagnosetabel

Bijschildklieradenoom rechts

HERSENSTAM = OUDE HERSENEN = BINNENSTE KIEMBLAD = ENDODERM

Hamers Kompas

DHS:

bijschildklier-ca, acineuze aandeel, rechter zijde

Conflictinhoud:

Conflict, een zaak niet kunnen verorberen.

Conflict door te lage calciumspiegel de spiercontractiviteit = potentiële spieractiviteit niet te hebben zekergesteld. Daardoor kon door ontbrekende secretie de gewenste brok niet worden opgenomen. (Vroeger waren de bijschildklieren exocrine klieren, die in de darm hebben afgegeven; vandaag de dag zijn ze endocrien die hun hormoon in het bloed afgeven).

Hamerse Haard:

in de hersenstam (pons), rechts dorsaal (rugwaarts)

Conflictactieve fase:

Compacte bloemkoolachtig groeiende adeno-ca van de secretorische kwaliteit, zogenaamde harde struma met hyperparathyreose (parathormoon), die de calciumspiegel regelen. De acini (de kleine blaasjes van de trosvormige klieren) zijn resten van het oude darmslijmvlies.

Biologische Zin:

In de actieve fase:

Enkel het secretorische type: verhoging van de calciumspiegel ter verbetering van de spiercontractibiliteit. Met name voor de opname van de voedingsbrok. Spieractiviteit van de gladde spieren van de rechter mondholte (de bijschildklier was vroeger een excretorische klier, die het secreet in de darm heeft afgegeven).

Genezingsfase:

Meestal blijven de stevige, knobbelige schildklier-tumoren bestaan en worden ingekapseld. In zoverre er in de conflict-actieve fase schimmels of schimmelbacteriën aanwezig waren, verkazen de bobbels tuberculeus. Dit zou een normaal biologisch verloop zijn. Daarbij normaliseert de hormoonspiegel zich weer.

Crisis:

centralisatie

schildklier
schildklier

Ingaand - rechts

Centraal

Uitgaand - links

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.