Wetenschappelijke diagnosetabel

Gladde baarmoederspieren links

MIDDENHERSENEN = OUDE HERSENEN = BINNENSTE KIEMBLAD = ENDODERM

Hamers Kompas

Baarmoederspieren, links. Ontwikkelingshistorisch gezien waren er vroeger twee baarmoeders, zoals vandaag de dag nog bij enkele dieren.

conflict:

conflict-equivalent, dat in de uterus de vrucht verblijft om zwanger te blijven en dat door de verterkte baarmoederspieren de bevalling lichter wordt. (niet in staat zijn om te baren).

Hamerse Haard:

in de middenhersenen links, echter tot de hersenstam behorend

actieve fase:

In de eerste drie zwangerschapsmaanden verhoogde tonus, om de bevruchte eicel in de uterus-ruimte vast te houden en in te nestelen. Myoom = versterkte uterus-musculatuur (baarmoederspieren)

genezing:

In de laatste 6 maanden van de zwangerschap gedraagt ​​de baarmoederspier, hoewel oorspronkelijk darm-peristaltische spieren, zich volgens de vagotonie van het schema van de grote hersenen, met stillegging van de baarmoeder. Overeenkomstig de lokale darmspieren die in de pcl-fase tot rust komen – terwijl het hele andere deel van de darm meer peristaltiek geeft – wordt de baarmoeder ook in de hele pcl-fase stilgelegd. Alleen in de epileptische crisis (sympaticotoon) treedt een sterke peristaltiek op, die we weeën noemen. Het hele proces noemen we geboorte.

crisis:

sterke peristaltiek (geboorte)

Biologische Zin:

in de actieve fase

De spieren worden sterker, zodat de moeder later beter kan baren.

notitie:

Ontwikkelingshistorisch gezien waren er vroeger twee baarmoeders, zoals vandaag de dag nog bij sommige dieren.