Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bloed

Biologische Speciaalprogramma's

Uit het bloedbeeld kan men heel veel afleiden, als men het juist kan interpreteren.

ANEMIE

De anemie (bloedarmoede) kan meerdere oorzaken hebben:
1.) bloedverlies
2.) Een aktieve inbreuk op de eigenwaarde (osteolyse). In de conflictactieve fase stelt stopt het beenmerg min of meer met de bloedproductie. Na de conflictoplossing kan er een zogenaamde sseudo-anemie ontstaan.
3.) vergiftiging (chemo)
4.) Bestraling (Tschernobyl)

AF EN TOE HOGE BLOEDDRUK

Af en toe hoge bloeddruk gepaard gaand met hartkloppingen tot in de hals is de epileptische aanval van het rechter myocard (hartspier, overbelastingsconflict).

CONTINUE HOGE BLOEDDRUK

De continue hoge bloeddruk (beide waarden) heeft als oorzaak een actief vloesitof-conflict (overstroming, bijna-verdrinking, gesprongen olietank …).

HEMATOCRIET

Over het verloop van het hematocriet kan men op het parallelle verloop van de inbreuk op de eigenwaarde sluiten dan wel het genezingsverloop.

CALCIUMSPIEGEL

Uit een te lage calciumspiegel volgt een te geringe spieractiviteit (gladde musculatuur) en man raakt een slechte keutelbrok niet kwijt of krijgt de gewenste voedingsbrok niet ingelijfd.

CREATININE

Is de creatinine verhoogd, dan is er een actief vluchteling- of existentieconflict actief (nierverzamelbuisjes).

LEVERWAARDEN

Uit verhoogde leverwaarden kunnen geen conclusies over alcoholisme geven. Het handelt zich eerder om de genezingsfase van de lever-/galgangen (territorium-ergernis, identiteit).

LEUKEMIE

In de Germanische Heilkunde spreken we van het”geluk van leukemie”! Gelukkig heeft men de zware inbreuk op de eigenwaarde vandaag al kunnen oplossen. Want oplossen moet ik het. Als ik het niet oplos, dan lost het bot zich op of ik sterf aan een anemie. En men lost het conflict liever vandaag op dan morgen, want morgen heb ik meer conflictmassa en duurt de genezingsfase nog langer.

LEUKOPENIE

De leukopenie (leukocytopenie) is de conflictactieve fase na een zware inbreuk op de eigenwaarde het bot betreffend. Het beenmerg stopt, al naar gelang welk bot erbij betrokken is, de bloedproductie.

SIKKELCELANEMIE

De sikkelcelanemie is de actieve fase van een zware inbreuk op de eigenwaarde die op het bot gaat en daarmee ook het beenmerg betreft. Het beenmerg stopt met de bloedproductie en er is een anemie. Als de rode bloedlichaampjes uiteenvallen, dan krijgen ze deze sikkelvorm. Vandaar de naam.

TROMBOCYTOPENIE

De trombocytopenie (gebrek aan bloedplaatjes) ontstaat door een bloedings- of verwondingsconflict wat op de milt gaat. De Milt necrotiseert en “zuigt” de bloedplaatjes op, zodat het op de plaats van verwonding niet tot bloedstolling komt.

TE VEEL IJZER IN HET BLOED

Te veel ijzer in het bloed duidt op een actieve zware inbreuk op de eigenwaarde, waarin het bloed wordt afgebroken (anemie). Het lichaam behoudt echter het ijzer om na een succesvolle conflictoplossing het weer te gebruiken.

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.