Search
Close this search box.

Allergieën

Biologische Speciaalprogramma's

Allergieën – in de Germanische Heilkunde spreken we van “sporen” – worden in de hersenen opgeslagen in de seconde van het DHS (vergelijkbaar met een foto-opname). Als je in een appel bijt tijdens de seconde van de Biologische Conflictschok, resulteert dit in een appelallergie. Als je in een noot bijt, is het resultaat een notenallergie. Maar het interessante aan allergieën is het symptoom! Heb je een allergische reactie met je huid, of met je darmen, of met migraine …? Want het orgaansymptoom kan worden gebruikt om de conflictinhoud af te leiden. Was het een scheidingsconflict, of een ergernisconflict … En zoals alles in Moeder Natuur, heeft allergie ook zijn biologische zin, namelijk als een vroegtijdig waarschuwingssysteem, vergelijkbaar met een radar: “Kijk uit, je hebt toen ook in de appel gebeten!”

BIJENALLERGIE

De bijenallergie vereist, net als elke andere allergie (spoor), een DHS waarin de hersenen het bijengif hebben opgeslagen. Dit gebeurt meestal door een bijensteek.

HOOIKOORTS

Allergieën worden in de Germanische Heilkunde ook wel “sporen” genoemd. Elk spoor is tijdens het DHS in de hersenen opgeslagen om ons in de toekomst tijdig te waarschuwen. In het geval van de hooikoorts ontstond er een conflict waarbij het spoor  hooi ook werd opgeslagen. Afhankelijk van het symptoom waarmee men allergisch reageert, kan men de inhoud van het conflict afleiden; bijv. neusslijmvlies = onraads-, reukconflict.

HYPOSENSIBILISATIE

Dr. Hamer waarschuwt over het algemeen tegen desensibilisatie. Bij hyposensibilisatie wordt de patiënt opzettelijk op het spoor gezet in de hoop dat hij zijn conflict kan overwinnen. Als de patiënt daar niet in slaagt, zal hyposensibilisatie een recidive, een heractivatie van het oerconflict veroorzaken.

KRUISALLERGIE

De allergie is een vroegtijdig waarschuwingssysteem van het lichaam. Op het moment van het DHS kunnen ook alle zintuiglijke indrukken worden opgeslagen. In de Germanische Heilkunde spreken we van “sporen”. Het spoor (allergie) veroorzaakt een recidive van het SBS. Je kunt een enkel spoor of meerdere sporen hebben. Je kunt niet alleen allergisch zijn voor stoffen, maar ook voor situaties, mensen, licht of temperatuur. Je kunt ook allergisch zijn voor een combinatie van verschillende sporen.

LAKTOSE-INTOLERANTIE

Lactose-intolerantie is een allergie voor melk, waarbij de darmen meestal reageren. In het geval van een DHS (ergernisconflict, darm) hebben de hersenen melk opgeslagen als spoor.

NOTENALLERGIE

Afhankelijk van wat er met het DHS wordt geassocieerd, heb je een heel specifiek Speciaalprogramma lopen. Als de hersenen noten opslaan als een spoor tijdens dit schokmoment, heb je een notenallergie. In de toekomst veroorzaakt het eten van noten een terugval van het oorspronkelijke Speciaalprogramma.

POLLENALLERGIE

Als je bijvoorbeeld een conflict hebt gehad onder een bloeiende boom – het maakt niet uit wat voor soort – slaan de hersenen het stuifmeel van deze boom op om ons in de toekomst op tijd te waarschuwen voor wat we hebben meegemaakt.

ZONNE-ALLERGIE

Bij allergieën moet je je altijd afvragen: waar reageer je op? In het geval van zonneallergie reageert de buitenste huid, dus het is een polycyclisch verloop van een scheidingsconflict waarbij de zon als spoor is ingeprogrammeerd – precies op dit moment van schok. Als je het spoor (de zon) kunt vermijden, ben je gezond.

STOFALLERGIE

Als stof een rol heeft gespeeld in het conflict, wordt stof opgeslagen als een spoor en reageert men voortaan allergisch op stof met een recidive op alle drie niveaus van psyche-hersenen-orgaan.

DE OPLOSSING

Voor de oplossing van de allergie zijn er drie biologische mogelijkheden:

  1. Het oerconflict, waar het spoor is ontstaan, oplossen en alle symptomen en sporen verdwijnen. Dit is natuurlijk de beste oplossing.
  2. Als men het oerconflict kent, maar dit is biologisch niet oplosbaar, dan kan men bijsporen ook wissen door zich bewust worden dat deze niet het werkelijke gevaar zijn. De zon was bijvoorbeeld niet het werkelijke gevaar bij een zonne-allergie, maar was slechts bij het DHS aanwezig. Hierdoor kan men het bijspoor oplossen of de kracht eruit halen. Met het hoofdspoor, het DHS zelf, kan men dat natuurlijk niet doen.
  3. Als oplossing van het oerconflict niet mogelijk is, dan is de laatste mogelijkheid het spoor mijden. Mijdt men het spoor, dan is men gezond. Dit klinkt niet echt als een biologische oplossing en is in onze samenleving ook niet altijd mogelijk. Maar het dier vermijdt instinctief het spoor en is daarmee gezond.

Aankondiging voor onderhoud van onze website

Op donderdag, 15 februari 2024 vanaf 8:30 uur CET gaat onze website voor onbepaalde tijd voor onderhoud uit de lucht.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren.