Schildklier-ca links – diagnosetabel

[page_header height=”200px” style=”simple” type=”share” text_color=”dark” align=”center” title=”schildklier-ca links” sub_title=”Auf dieser Seite finden Sie alle Informationen zum Thema: Schilddrüsen-Ca links”]

schildklier-ca, acineus aandeel, linker zijde

 

conflict:

Conflict, een zaak, door het ontbreken van voldoende hormoonsecretie in de darm, niet snel genoeg kwijt te kunnen raken (verder te voeren).

In het verleden was de schildklier een exocriene klier die in de darm uitgescheidde; tegenwoordig is het een endocrien klier die zijn hormoon in het bloed afgeeft. Bijv.: verdachte aandelen niet op tijd te hebben afgestoten (verkocht).

Hamerse Haard:

in de hersenstam (pons), links dorsaal (rugwaarts)

actieve fase:

Compacte bloemkoolachtig groeiende adeno-ca van de secretorische kwaliteit, zogenaamde harde struma met hyperthyreose of thyreotoxicose (M. Basedow). Door de hyperthyreose wordt de stofwisseling verhoogt en het individu wordt sneller.

genezing:

Meestal blijven er stevige, knobbelige schildklier-tumoren bestaan en worden ingekapseld. In zoverre er in de conflict-actieve fase schimmels of schimmelbacteriën aanwezig waren, verkazen de bobbels tuberculeus. Dit zou een normaal biologisch verloop zijn. Daarbij normaliseert de hormoonspiegel zich weer.

crisis:

centralisatie

biologische zin:

in de actieve fase

Alleen secretorisch aandeel: verhoging van het metabolisme door uitscheiding van thyroxine, om een ongewenste brok sneller kwijt te raken.

notitie: