Blinde darm-ca – Diagnosetabel

[page_header height=”200px” style=”simple” type=”share” text_color=”dark” align=”center” title=”blinde darm-ca” sub_title=”Op deze pagina vindt u alle informatie over het onderwerp: blinde darm-ca”]

blinde darm- en appendix-ca, (coecum-ca und appendix-ca)

conflict:

gemene, onverteerbare ergernis.

voorbeeld: het kind ziet de echtelijke ruzie met gemeen handtastelijk geweld.

Hamerse Haard:

in de hersenstam (pons), lateraal (zijdelings) links

actieve fase:

het compacte bloemkoolachtig groeiende adeno-ca van de secretorische kwaliteit veroorzaakt makkelijk een afsluiting van de appendix (appendix-ileus), die dan later in de genezingsfase tot het springen van de appendix kan leiden (perforatie). Geiten bijvoorbeeld sluiten de cellulose in de darm op om deze te kunnen verteren. Bij ons is de cellulose meer een balaststof (met uitzondering van het hele kleine deel van de appendix).

genezing:

zg. acute of subacute appendicitis (blinde darmontsteking). Als men de appendix histologisch nauwkeurig onderzoeken, dan is het steeds een necrotiserende appendix-ca (tuberkuleus verkasend). Geen „blinde darmontsteking“ zonder voorafgegane adeno-ca.

crisis:

centralisatie

biologische Zin:

a) secretorische type: bloemkoolachtig groeiende tumor, verteringssappensecretie, om een afsluitende vastzittende voedselbrok te verteren en doorgankelijk te maken.

b) vlakgroeiende „wand-verdikking“ van het resorptieve type: versterkte resorptie dwz. voedsel- (water-, lucht-) opname.

Notitie: